Indret med lys

I dag er belysning så meget mere end bare at kunne se vores omgivelser. Den er en vigtig del af indretningen og er med til at skabe en skøn stemning. Men hvordan bærer man sig ad med at få både hyggebelysning og samtidigt funktionel belysning til både hverdag
og fest?

Her kommer eksperternes råd:

 inspiration guides lighting guide

● Du bør have mellem 5-10 lyskilder i et rum af normal størrelse. Lys skaber tryghed og bidrager til en hyggelig og indbydende atmosfære.

● Undgå at placere alle lyskilder i et rum i samme niveau. Belysningen er et vigtigt redskab til at kunne snyde øjet, så rummet virker større end det er.

● Tag udgangspunkt i dine behov og aktiviteter i det enkelte rum. Det, du bruger det enkelte rum til, giver dig svaret på, hvilken type belysning, du har behov for.

● Kombinér funktionel belysning, f.eks. lyset over køkkenbordet eller en læselampe, med stemningsbelysning og almen belysning i loftet.

● Det er nemt at få et behageligt og smukt lys ved at sætte dæmpere på alle lamper, så du selv kan kontrollere lysstyrken efter behov, humør og årstid.

● Udnyt rummets hjørner ved hjælp af belysning

Funktionsbelysning

Funktionsbelysning oplyser et begrænset område med et koncentreret, fokuseret lys. Anvend funktionsbelysning til at belyse specifikke flader, du har brug for at kunne se klart. F.eks. over køkkenbordet, som læselampe m.m.

 inspiration guides lighting guide