HomeroomDK
Kurv
Förvaringsdrottningens

10 bedste opbevaringstip

Vil du gerne have gode opbevaringsmuligheder derhjemme, uden at der virker overproppet? Med gennemtænkte opbevaringsløsninger og gode rutiner kan du få det! Her er nogle tip til opbevaring.

Förvaringsdrottningen
Paulina Draganja har siden 2011 stået bag Förvaringsdrottningen, Sveriges største blog inden for orden og oprydning.
Læs Paulinas blog
1. Ryd op Ja, du læste rigtigt. Det er det ultimative opbevaringstip. Jo bedre du er til at rydde op og fjerne, det du ikke kan lide og ikke bruger, desto bedre betingelser skaber du for de ting, du kan lide og bruger. Du kan også finde dem hurtigere.
2. Hver ting sin plads Organiser alle ting, så det er logisk for dig. Gruppér dem sammen med andre ting, de hører sammen med, enten ud fra kategori (bukser sammen med andre bukser) eller hvornår du bruger dem (sommertøj om sommeren). Nogle ting kan være vanskeligere at placere end andre. Så kan du gå ud fra den sammenhæng, hvor du bruger dem mest.
3. Byg på i højden og brug dybden Husk at udnytte højden – både i hjemmet og i skabene. Over dørkarmen kan du have skabe eller hylder. I skabene kan du bruge stabelbare kasser, der udnytter både højde og dybde. Tænk også i højere skabe.
4. Gå efter multifunktionelle møbler Jo mindre plads vi bor på, jo mere multifunktion er vi nødt til at tænke på. Et møbel skal helst kunne bruges til to forskellige ting. Knagerække Annie – med hylde og spejl med knager - tre funktioner i én! Se al opbevaring
5. Brug sideborde som opdelere Sideborde kan med fordel bruges som opdelere, samtidigt med at de har en opbevaringsfunktion. Har sofaryggen er synlig, så bliver det flottere med et sidebord – og du får ekstra opbevaring med i købet!
6. Husk opbevaring til småting Alle de små ting, vi har derhjemme, og som har en tendens til at rode, har naturligvis også brug for en plads. For at der ikke bliver rodet i skufferne, skal du opdele dem i mindre rum.
7. Opbevar flotte ting synligt og grimme ting skjult Brug både hylder og skabe derhjemme, for du har jo både ting, der er smukke at vise frem og mindre smukke, men funktionelle ting, som du har brug for. De smukke ting skal du stille synligt på hylder eller oven på skabet, og de mindre smukke skal du skjule i skabet.
8. Brug døre og vægge til opbevaring Det giver mere luft i rummet at hænge ting op i stedet for at stille dem på gulvet. Og desuden får man mere gulvplads. Som denne vægopbevaringsløsning Funkis, der f.eks. kan bruges som avisholder.
9. Supplér med ekstra knager Et par ekstra knager i entreen eller en knagerække kan give dine gæster mulighed for at hænge deres overtøj. Eller noget andet kan hænges op der. Det er altid godt at have.
10. Kurve er både flotte og en god opbevaringsmulighed Sidst men ikke mindst – kurve. Flotte selvfølgelig. De kan bruges til at lægge alt fra børnenes legetøj til vasketøj eller strygetøj, eller alternativt et tæppe, som du vil have om dig, når du ser tv-serier. Kurven Ngor er min favorit i denne kategori.