inspiration guides grill guide

Dagene bliver længere, temperaturen bliver mere behagelig, og naturen begynder at blomstre. Det kan kun betyde én ting, snart er grill-sæsonen her! Vi har nogle håndfaste tips for at sikre, at I får de bedste forudsætninger for en vellykket grill-sæson.

 inspiration guides grill guide

1. Tålmodighed

Tålmodighed er grillkokkens bedste ven. Tænd briketter, træ eller kul, og vent derefter, indtil de bliver grå med en tydelig glød. Ingen åben ild. Du kan tænde med en grilltænder, så du får en mere jævn glød og undgår en masse tændvæske. Husk at risten skal på med det samme, jo varmere risten er jo bedre grillresultat.

2. Råvarer

Sørg for, at alle råvarer har stuetemperatur. Tag dem gerne ud af køleskabet allerede, når du tænder grillen. Hvis du nogensinde har oplevet, at kød eller fisk sidder fast på grillristen, er det meget sandsynligt, at råvaren har været for kold.

3. Marinade

Hvis du bruger en eller anden form for marinade, skal du huske at de normalt indeholder meget sukker, hvilket gør at det nemt brænder på. Krydr gerne kødet med basale krydderier. Grill det derefter til det er næsten færdig, smør så marinaden på og grill overfladen til sidst.

4. Termometer

Det er ikke tøset at bruge termometer. Ingen vil have tørt kød og med et termometer får du en sikker tilberedning og ved præcis, hvornår kødet er klar.