inspiration guides grill guide

Guide og inspiration fra Karoline Pettersson og Fredrik Andersson til grillsæsonen

Karoline Petterson er diætist og vejleder både atleter til forbedret præstation og menigmand til en sundere livsstil. Fredrik Andersson har været en del af det svenske kokkelandshold siden 2013 og tog også titlen hjem som verdensmester. Nu har de stukket deres kloge hoveder sammen og udgivet kogebogen ”Kocken och dietisten” (Kokken og diætisten), hvor de samler opskrifter på sunde og velsmagende retter. Vi tog chancen og spurgte Karoline og Fredrik om deres bedste tips og tricks til den kommende grillsæson.

 inspiration guides grill guide

1. Tålmodighed

Tålmodighed er grillkokkens bedste ven. Tænd briketter, træ eller kul, og vent derefter, indtil de bliver grå med en tydelig glød. Ingen åben ild. Du kan tænde med en grilltænder, så du får en mere jævn glød og undgår en masse tændvæske. Husk at risten skal på med det samme, jo varmere risten er jo bedre grillresultat.

2. Råvarer

Sørg for, at alle råvarer har stuetemperatur. Tag dem gerne ud af køleskabet allerede, når du tænder grillen. Hvis du nogensinde har oplevet, at kød eller fisk sidder fast på grillristen, er det meget sandsynligt, at råvaren har været for kold.

3. Marinade

Hvis du bruger en eller anden form for marinade, skal du huske at de normalt indeholder meget sukker, hvilket gør at det nemt brænder på. Krydr gerne kødet med basale krydderier. Grill det derefter til det er næsten færdig, smør så marinaden på og grill overfladen til sidst.

4. Termometer

Det er ikke tøset at bruge termometer. Ingen vil have tørt kød og med et termometer får du en sikker tilberedning og ved præcis, hvornår kødet er klar.